marvidsson.blogg.se
my life in words.

Adhd - endå älskvärd!

lagom arg och irriterad efter att ha läst en artikel (från någon blogg eller något liknande) om ett barn med ADHD vars kompis blev nekad att leka med honom pga just hans diagnos. Eller rättare sagt för att pojken var för sprallig. & Ena pojken ifråga som blev nekad detta av sina föräldrar sa det feamför den andra pojken. Och detta var på ett dagis. Vill säga pojkarna var inte så gamla.
Jag kan nästan förstå vad denna pojke nu kännt efter att få höra detta. Hur det har dragit en mörk skugga över honom, svidit i hans själ. Denna lilla pojke.
Ja, Adhd är en funktionanedsättning, ett slags handikapp. Och folk med denna diagnos ÄR spralliga, mycket överskottsenergi och svårare med koncentration. Men! KAN vara lite svårare att ha med att göra (fatta mig inte fel!) MEN helt vanliga människor med samma värde som personer utan denna diagnos. Jag själv har den som många andra, och kan säga att efter att diagnosen sattes på mig har saker och ting blivit annorlunda. Jag har blivit lättare att ha me att göra, folk vet varför jag ibland är som jag är. Men jag är inte mindre värd för det. Jag är människa! Jag är älskvärd precis som alla andra. Så snälla. se inte ner på någon annan. gå inte längre än till dig själv. Tack för mig!

hungavakt

min kära blogg, ja det var ett tag sedan. Nästan så att jag fick dåligt samvete när jag logga in.
 
Mitt liv har varit så fruktansvärt upp och ned. Nyss påbörjat min medicinering pga min ADHD. Fick det på papper (vet inte om jag nmämnt det tidigare) och medicinen blev conzerta. Börjat på den lägsta dosen, men är påväg att höjas. Mindre kul kan jag meddela. Jag menar, eller jag känner att jag måste äta medicin för att kunna vara "normal". Mindre upphetsande tanke.
Visst har m,edicinen hjälpt, jag mår mycket bättre nu än vad jag gjort på länge. Mina humörssvägningar är mycket mindre, kan kontrollera mitt humör något bättre, och blivitg mer tillfreds med mig själv på vissa områden. En hel del kvar att jobba med, men det går framåt. Läkaren sa, och även tanten på Apoteket att humöret kommer att bli mycket  värre den första tiden innan kroppen hunnit ställa in sig och vänja sig vid detta nya tillskott jag ska ta dagligen men åter igen tvärt om på mig. Samma sak gällde min förra medicin mot deperitionsångest. Första tablbletten och jag var som en ny människa. Men förmodar att det är olika från person till person. & på mig fungerar det helt enkelt direkt :)
 
I skrivandets stund har jag intagit soffläge, godis på bordet bra musik igång. Hundvakt ikväll (ja jag sitterf här nykter en lördag!) medans alla andra känns det som är på Törringe. Tur är väl det så vissa folk slipper se mig -.-'
Nä, nu ska denna tös gå och poppa en påse popcorn, sätta på lite kaffe och invänta besöket som är på väg hit. ha en bra lördag, för det ska jag :)

sjukling.

En styck jätte förkyld Marinah!
Usch. Har det med helgens festlighetrer att göra tro? Fullt frisk fredag och lördag. Som ett vrak på söndag. Men det kan det vara värt. För min helg var toppen. Lördagen var bäst. Björka Loge med fina vänner, alkohol och dans till Lasse Stefanz. Inte för att jag är något större fans till dom, men det gick att lyssna på.
 
ligger nerbäddad i soffan, med nalles dator på magen och mår allmänt kass. Tur att mamma och nalle står ut med mitt gnällande. För idag är det jätte synd om mig.